С близо 50 000 лева по-малко плати Община Пловдив за пълненето

...
С близо 50 000 лева по-малко плати Община Пловдив за пълненето
Коментари Харесай

Пълненото на Гребната база с вода рязко поевтиня, но все пак Общината плаща 90 бона

С близо 50 000 лв. по-малко заплати Община Пловдив за пълненето на Гребния канал с вода за 2024 година. Това излиза наяве от съобщение на градските управляващи, които са пуснали непосредствено договаряне за активността.
Прочетете още
Зам.-кметът по спорт Николай Бухалов е оповестил процедурата за 90 000 лв. с Данък добавена стойност, а съгласно допреди година неговия предходник Георги Титюков изхарчи 138 000 лв. с данъка за същите действия

И тази година единствен участник е държавната компания   „ Напоителни системи ” ЕАД.  Тя ще бъде изпълнел за превозването на вода, по съществуващи хидротехнически уреди, самите те са благосъстоятелност на държавната компания.

В предмета на поръчката е записано, че би трябвало от време на време превозване на най-много 3,7 милиона куб.м. вода, нужни за зареждането на Гребен канал. Всяко възникване се прави съгласно линеен график, с закрепени интервали и водни размери.

Хидроложки изследвания за разнообразни обезпечености демонстрира, че водата от река Първенецка не доближава за облекчаване на потребностите за зареждане и освежаване на водата в Олимпийски гребен канал, който е с общ завирен размер 700 000 м3.

Основното зареждане на Гребен канал става с модифицирани водни размери в Водноелектрическа централа Кричим. Чрез солидно водохващане, построено на изтичалото на ВЕЦ-а, водата се води до р. Първенецка посредством уреди на „ Напоителни системи “ до него.

Разпределението по месеци е категорично посочено в разрешителното, като най-големите водни размери са в летните месеци юли и август, които са и най тежки за водоподаването. Количествата в линейния график и планирани, като посочените стойности са оптимални и не са обвързващи за страните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР